Thundermother om riff

Avsnitt 6

Metalbandet Thundermother har just kommit hem från en USA-turné som förband till Scorpions. Nu hälsar gitarristen Filippa Nässil och sångerskan Guernica Mancini på hemma hos Strage. De pratar bland annat om kärleken till simpla AC/DC-riff, om indiska fans som försökte slita av dem håret, om att få en Louis Vuitton-väska av Paul Stanley, om att samla på Spice Girls-kort, om varför Filippa brukar få ångest på julafton, om nya albumet "Black and gold" och om hur Thundermother tog sig från fritidsgårdar i Växjö till Olympastadion i Berlin.

Joel Alme om hypokondri

Avsnitt 5

"Pulsen ökar. Allt blod trycks ihop, försvinner från armar och ben. Sedan kommer stickningarna. På något sätt tror min kropp att jag är i livsfara när jag närmar mig stan." Trots att han mår fysiskt dåligt av att åka in till stan tar sig Joel Alme till Kungsholmen för att hälsa på hemma hos Strage. Det blir ett samtal om hypokondri (en gång blev han portad på Slottsskogens vårdcentral), om att växa upp i Linnéstan i Göteborg, om att ha en schizofren konstnär som barnvakt, om de vilda turnéerna med Hästpojken, om relationen till Henrik Berggren, om begreppet "countryfylla" och om det nya, kritikerhyllade albumet "Sköt ert så sköter jag inte mitt".

Kikki Danielsson & Sulo om country & kändisskap

Avsnitt 4

Kikki Danielsson har varit artist i över 50 år, sålt tre och en halv miljoner skivor, medverkat i Melodifestivalen tio gånger och blandat glad schlagerpop med vemodig country. Nu är hon aktuell med albumet "Ängel med sorgkant" och boken "Du vet ingenting om mig" som båda skrivits av Sören "Sulo" Karlsson. Hemma hos Strage pratar Kikki om att bli bortadopterad som femåring, om sitt första framträdande i Göteryds kyrka 1957, om när scientologerna försökte hjärntvätta hennes dansband Wizex, om sin flört med Pugh Rogefeldt, om bisarra kvällstidningsrubriker som "KIKKI BEROENDE AV SÄLSPÄCK" och om idoler som Brenda Lee, Charlie Rich och Engelbert Humperdinck.

Dungen om jungle, syra och psykedelia

Avsnitt 3

Efter att ha blivit hatad av indie-Stockholm för sitt debutalbum tänkte Gustav Ejstes, alias Dungen, strunta i popkarriären. Han började studera på en folkmusikskola och spelade in ett andra album som var planerat att bli hans sista. Den skivan blev en oväntad framgång i USA där en hipp publik dyrkade det syramarinerade sjuttiotalssoundet. 18 år senare är Dungen ett stort namn på den internationella psykedeliska scenen. Hemma hos Strage pratar han om att vara hiphoppare i Skövde, om att scratcha skivor, om att trakasseras av raggare, om att hänföras av Jimi Hendrix fuzzade riff, om att ta 30 trippar LSD, om nya albumet "En är för mycket och tusen inte nog" och om hur han ersatte kicken som drogerna gav honom med att köpa svindyra jungletolvor på Discogs.

Dismember om folköl i förorten

Avsnitt 2

Death metal-bandet Dismembers debutalbum var så brutalt att den brittiska distributören åtalades. Hemma hos Strage minns vokalisten Matti Kärki och trummisen Fred Estby den absurda rättegången för 30 år sedan (då de tvingades sätta upp sitt långa hår i tofs samtidigt som domaren tog på sig en lång peruk). De pratar också om att komma från "Stockholms uslaste förorter", om att jagas av kickers, om att dricka folköl på föräldrafria hemmafester, om att behöva gå på Treat-konsert för att man är kär i en tjej, om mordet i Tensta som inspirerade klassikern "Skin her alive" och om att fortsätta headbanga trots att åldern tar ut sin rätt.

The Stranglers om raggare och molotovcocktails

Avsnitt 1

Jean-Jacques Burnel har spelat bas i The Stranglers sedan 1974. Numera är han gruppens enda originalmedlem. Hemma hos Strage minns denna punkpionjär de vilda åren på sjuttiotalet då The Stranglers hamnade i slagsmål både med The Clash och med svenska raggare. Efter att ha kastat en molotovcocktail mot de bilburna ungdomarna i Klippan 1977 deporterades Jean-Jacques & Co. I podden hinner han också prata om The Stranglers nya album "Dark matters", om karate, om LSD, om tysk synth och om Europas framtid.

Eyehategod om droger, rock'n'roll och New Orleans

Avsnitt 12

New Orleans brukar kallas "the big easy". Någon som inte haft det så lätt i den staden är Mike IX Williams, sångare i Eyehategod. Han var missbrukare i många år och dömdes till fängelse efter att ha brutit sig in i ett apotek när orkanen Katrina drabbade stan. Han drack så mycket att hans lever gick sönder. Om inte tusentals fans (och vänner som Phil Anselmo från Pantera) samlat in pengar skulle Mike aldrig haft råd med den levertransplantation som krävdes. Eyehategods malande musik brukar kallas "sludge metal". Mike föredrar "hardcore blues, like John Lee Hooker meets Black Flag" eller bara rock'n'roll. Hemma hos Strage berättar Mike om när han greps av polisen efter att ha brutit sig in på en kyrkogård tillsammans med idolerna The Misfits och om varför Stormy Daniels, vuxenfilmsaktrisen som hade en affär med Donald Trump, ville sälja merch på Eyehategods releaseparty.

Sick of it all om Hardcore och Moshpits

Avsnitt 11

Lou Koller är sångare i hardcorebandet Sick of it All från New York. Sedan starten 1986 har de haft ett stort inflytande både på sin genre och på moshpits. Mycket tyder på att Sick of it All uppfann den på hardcoregig populära aktiviteten "wall of death": när publiken delar upp sig i två halvor som rusar mot varandra och kolliderar. Hemma hos Strage pratar Lou också om att växa upp i sjuttiotalets New York, om att älska Kiss och få reda på att hans kusin en gång var Ace Frehleys barnvakt, om att få sin Black Sabbath-jeansväst beslagtagen av Hell's Angels, om när rapparna Mobb Deep snodde Sick of it Alls logotyp, om kaotiska konserter på CBGB's och om vett och etikett för stagediveande fans.

Janne Schaffer om sju decennier av riff

Avsnitt 10

Han vill inte kallas gitarrhjälte ("det finns inget hjältemodigt i mitt liv över huvud taget") men hans karriär måste beskrivas som ett äventyr som spänner över sju decennier. Hemma hos Strage pratar Janne Schaffer om hur han byggde sin första gitarr i slöjden, om hur han spelade med Bob Marley när den blivande reggaekungen sov på en madrass i ett pannrum i Bromma, om hur han lånade ut en förstärkare till Syd Barrett, om hur han blev besviken och gick från Bruce Springsteens spelning på Konserthuset 1975, om hur han samplades av KRS-One och lät sina strängar ljuda bakom stjärnor som ABBA, Ted Gärdestad, Lee Hazlewoood, Toto och Astrid Lindgren.

Christian Gabel om synthar och videovåld

Avsnitt 9

Han är trummis i Bob Hund, har ett förflutet i det hiphop-punkiga nittiotalsbandet Mindjive och gör som soloartist urtjusig synthmusik. Hemma hos Strage" dissekerar Christian Gabel sin låt "Videovåld" genom att spela upp dess inspirationskällor: strilande regn från ett Black Sabbath-intro, helikopterljud från Duran Duran, blodisande andetag från "Fredagen den 13:e"-soundtracket, en synthbeat från John Carpenter, skogstokiga flickkörer från Ennio Morricone och mycket mer. Han hinner också prata om dansbanan i Karlstad som gav upphov till låten "De vanställdas diskotek", om varför han alltid klär sig i brunt, om hans korta tid i metalbandet Malicious Infernal och om hur Henry Rollins blev hans något otippade ledstjärna.