Ghost Boys om skateboarding, rock och tajta jeans

Avsnitt 8

Linus Nordström är regissör, skådespelare och ståuppkomiker. Magnus "Kitok" Ekelund är rappare, indierockare och producent åt Jakob Hellman. Ali Boulala är en av tidernas mest kända skateboardåkare (vars öde nyligen skildrades i dokumentären "The scars of Ali Boulala"). Tillsammans kallar de sig Ghost Boys och försöker återuppliva den dödförklarade rocken. Hemma hos Strage pratar de om sin kärlek till Beastie Boys, om hur Magnus som tonårig skejtare blev imponerad när Ali bytte baggy brallor mot tajta punkjeans och om hur Linus i vuxen ålder gjorde ett DNA-test och upptäckte att hans biologiska pappa är Kent Norberg i Sator.

Sahara Hotnights om vänskap

Avsnitt 7

Robertsfors främsta rockexport gjorde just comeback efter en tio år lång paus. Halva Sahara Hotnights (sångerskan Maria Andersson Lundell och basisten Johanna Asplund) hälsar på hemma hos Strage för att prata om nya albumet "Love in times of low expectations", om hur de träffades i kyrkans barntimmar, om när de startade en Teenage Mutant Ninja Turtles-klubb, om när de blev djurrättsaktivister i den egna organisationen After Eight The Animal Rescue Club (som låste in grannens katt i lekstugan), om att bli så nära vänner att man kväver varandra, om att bråka med Beach Boys och om när Maria gick på dejt med den enda killen i Västerbotten som såg ut som Brett Anderson i Suede.

Tove Styrke om ångest och gitarrer

Avsnitt 6

Som 16-åring tävlade hon i "Idol" där hon kom trea och förgäves efterlyste en kväll med Tom Waits-tema. Som 19-åring blev hon utbränd. Som 25-åring turnerade hon som uppvärmare till Katy Perry och Lorde, vilket gav henne en stor internationell publik. Nu hälsar Tove Styrke på hemma hos Strage för att prata om Bob Dylans underskattade vokalteknik, om gitarrunkande, om nya albumet "Hard", om sin fars dansband Max Fenders, om hurtiga muggar med texten "Du har lika många timmar på ett dygn som Beyoncé" och om ångesten som ligger som en blöt filt över hennes generation.

Neneh Cherry om hiphop

Avsnitt 5

För 32 år sedan gav Neneh Marianne Karlsson, mer känd som Neneh Cherry, ut sitt epokavgörande debutalbum "Raw like a sushi". Nu är hon aktuell med skivan "The versions" där hennes låtar tolkas av artister som Sia, Anohni, Robyn, Mapei och den egna dottern Tyson. Hemma hos Strage pratar Neneh om att tillbringa barndomen på skånska landsbygden och tonåren på Manhattan, om att bli postpunkare och hiphoppare, om sin far Ahmadu Jah (orkesterledaren som nyligen porträtterades av Jacob Frössén i dokumentären "Ahmadu"), om sina åtta yngre syskon och om att förlora mot Milli Vanilli på amerikanska Grammygalan.

Magnus Uggla om Bowie, bärs och baciller

Avsnitt 4

"Öh, Uggla, ska du hänga med ut och chocka i kväll?" frågade kompisarna när Magnus Uggla var tonåring. Hans stil var så chockerande glittrig att David Bowies gitarrist Mick Ronson spelade fel när han under konsert 1973 fick syn på den unge rebellen från Östermalm. Nu hälsar Magnus Uggla på hemma hos Strage för att prata om sin nya singel "Våran stad" som hyllar Stockholm. Uggla berättar också om memet "Fredagsdrinken" (som han är mest känd för hos den yngre generationen), om sin bacillskräck, om sin adliga bakgrund, om kärleken till Franz Schubert, Wendy Carlos och Black Sabbath, om den kaotiska turnén 1979 då raggarna i Nässjö stenade honom och om den gången baskiska terrorister hindrade honom från att spela förband till Bruce Springsteen.

Miss Kittin & The Hacker om rejv

Avsnitt 3

Miss Kittin & The Hacker, eller Caroline Hervé och Michel Amato som de egentligen heter, har varit kompisar sedan de träffades på ett rejvparty utanför Grenoble 1991. De slog igenom med klubbhitten "Frank Sinatra" som dödförklarade den berömde croonern ett halvår innan han avled. "I killed him", säger Miss Kittin apropå låten som hon numera är väldigt trött på. Hemma hos Strage pratar duon om att festa långt ute i skogen, om att jagas av polisen, om nollnolltalets electroclashvåg, om Kittins många år som balettdansös, om Hackers korta karriär som julgransförsäljare och om hjältar som Jeff Mills och Andrew Weatherall.

Slowgold om kärlek och distorsion

Avsnitt 2

Amanda Werne kallar sig Slowgold när hon gör lika deppig som vacker indierock. Hennes nya fullängdare "Kärlek" har en gladare titel än föregångarna "Mörkare" och "Aska" men ändå är hjärtskärande sorglig. Hemma hos Strage pratar Amanda om att växa upp i Majorna, om att samla på franska seriealbum (hon har en ruta av Jacques Tardi tatuerad på armen), om sin korta karriär som deep house-dj, om kärleken till distorsion, om att ta en selfie med Pixies gitarrist Joey Santiago, om att göra eget vin, om att dansa flamenco och om att spela med Freddie Wadling på hans allra sista konserter.

Wet Leg om mobilberoende

Avsnitt 1

Med indiehitten "Chaise longue" slog Wet Leg igenom med dunder och brak 2021. Det är mindre dunder och brak när de hälsar på hemma hos Strage. Rhian Teasdale och Hester Chambers viskar sig igenom nästan hela intervjun (producenten Daniel Bäckström var tvungen att maxa nivåerna i deras mikrofoner). De lyckas ändå berätta ett och annat om mobilberoende, om internetdejting, om att dansa på snabbköp i brist på klubbar under pandemin, om sitt kritikerhyllade debutalbum och om att växa upp på ön Isle of Wight – en bakgrund som de delar med artister som Level 42, The Bees och Razzle (trummis i Hanoi Rocks).

Sigrid om stora refränger

Avsnitt 12

Sigrid Solbakk Raabe kommer från den norska fiskestaden Ålesund. Hon fick sitt genombrott med "Don't kill my vibe", en låt om att bli förminskad och klappad på huvudet av äldre musiker. Under de senaste åren har hon hyllats internationellt som en av de främsta "scandipop"-artisterna, en arvtagare till Robyn som Sigrid såg på ett café kvällen innan hon hälsade på Strage: "Jag blev så starstruck. Jag sa 'hey I'm a big fan, bye' och sen sprang jag därifrån." I podden pratar Sigrid bland annat om skriva stora refränger, om att bli "bergtatt" (trollbunden) av danska Mew, om att spela in Leonard Cohen-covern "Everybody knows" till filmen "Justice League" och om att dricka sprit i en buske för att röja järnet på en Avicii-konsert.

Jonathan Johansson om rejv

Avsnitt 11

"Antingen är vi utslängda på en vältempererad planet. Och vi är köttklumpar som tänker. Eller så finns det en större berättelse. Jag vägrar gå med på att det inte finns en större berättelse." Indierockaren Jonathan Johansson pratar om Guds existens, om sitt åttonde album "Om vi får leva", om gothbandet Pale Descent som han hade i gymnasiet, om gammelmormor som emigrerade till USA eftersom hon hade tråkigt i Vetlanda, om att inte få titta på "Star Wars" på grund av frireligiösa föräldrar, om att göra poplåtar av Karin Boyes poesi och om att rejva i Berlin.